Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La productora barcelonina Parallel 40 a favor de la llei del cinema

No tot han estat reaccions negatives dins del món del cinema. Cada cop més hi ha més productores catalanes que s’estan posicionant a favor de la nova llei del cinema a Catalunya. Un exemple és la productora barcelonina Parallel 40, que des del 2004 estrena cada mes un documental subtitulat en català als cinemes comercials Verdi, s’ha erigit com ‘cas positiu’ d’aquesta pràctica, ja que només un espectador, dels 35.427 que han assistit als 43 documentals projectats des de febrer del 2005, ha fet ‘una crítica’ pels subtítols.

Redacció
Redacció 08/03/2009

El director de Parallel 40, Joan González, ha assegurat en un comunicat que aquest projecte, anomenat ‘El Documental del Mes’, ha estat ‘molt exitós’, de manera que des de l’any passat també els projecten a les Illes Balears i al País Valencià.

A començament de 2005 només eren tres les sales que acollien les seves projeccions, i avui dia són 37. En tot cas, ha reconegut que la seva experiència és ‘singular’, ja que es tracta de projeccions úniques o amb un màxim de dos passis.

El Festival Internacional de Documental de Barcelona DocsBarcelona, un altre projecte de Parallel 40, projecta els films subtitulats en anglès i català, un altre ‘exemple de gran normalitat’ que aquest any s’ha fet entre el 27 de gener i l’1 de febrer i ha tingut una assistència de 4.200 persones.