Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La primera reunió de la Taula Nacional de la Sequera acaba sense acord

La primera reunió de la Taula Nacional de la Sequera no aconsegueix posar d’acord els partits catalans. El diputat de Convergència, Ramon Espadaler, ha criticat el Govern per ‘una absoluta manca de credibilitat’ davant la desunió dels tres socis del tripartit. La diputada ecosocialista, Dolors Clavell, ha alertat que el Govern està perdent credibilitat i que ha de tornar a ‘guanyar-se la confiança’. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, també ha admès que en la reunió hi ha hagut discrepàncies en la mesura de la connexió de xarxes. La Taula ha estat formada per una seixantena de persones, entre les quals hi havia representants del Govern, grups parlamentaris i agents socials.

Redacció
Redacció 29/04/2008

, però no ha especificat quan se segellerà. De la mateixa manera, ha explicat que, un cop acabi la sequera, es contempla la possibilitat de crear una Taula Nacional de l’Aigua per abordar polítiques de caràcter més estructural i de política de l’aigua. Ramon Espadaler,de Convergència i Unió, ha parlat d’una ‘absoluta manca de credibilitat del Govern’ per ‘l’absència d’unitat entre els tres partits’, i ho ha exemplificat amb el fet que les tres forces ‘no votaran el mateix’ en el decret que es porta a votació aquest dimarts al Congrés. Espadaler ha assegurat que durant la Taula Nacional de la Sequera, el Govern no ha aclarit si l’obra serà estable, si serà bidireccional ni qui la pagarà.

La diputada ecosocialista , Dolors Clavell, ha alertat que el Govern està perdent credibilitat davant l’actual situació de sequera. En aquest sentit, ha expressat que ‘cal guanyar credibilitat’ perquè hi ha col·lectius ‘afins a nosaltres’ que en aquests moments creuen que la infraestructura serà permanent i no temporal.

Des d’Esquerra Repúblicana, la diputada Laura Vilagrà, ha assenyalat que ‘portar aigua de l’Ebre a Barcelona ha de ser l’última de les opcions’. També ha explicat que el seu partit no vol que es desmunti la canonda un cop no estigui operativa, però si que es desconnecti.

Des del PSC, Jordi Terrades s’ha felicitat de les accions del Govern per fer front a la sequera i de l’acord amb l’estat per interconnectar les xarxes. Des del Partit Popular, Santiago Rodríguez, ha lamentat que la Taula es formi ara i no fa un any, quan es va decretar la sequera. Finalment, Albert Rivera de Ciutadans ha assegurat que cal un ‘debat estructural de l’aigua’ i no només sobre la sequera.