Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La primera quinzena de gener possible data per la reunió bilateral Estat-Generalitat

No hi ha una data concreta però tot apunta a que la reunió bilateral Estat-Generalitat clau pel desplegament de l’Estatut es farà a la primera quinzena de gener. Així ho ha afirmat el passat diumenge la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, que ja està posposant de nou aquesta reunió ja que fa pocs dies havia assegurat que la trobada es faria el 27 de desembre. Aquestes últimes setmanes, la Generalitat s’havia queixat de la poca voluntat política de Madrid per convocar la trobada.

Redacció
Redacció 24/12/2007

María Teresa Fernandez de la Vega ha assenyalat que “és probable” que entre avui i demà es fixi la data definitiva de la reunió de la comissió bilateral que s’havia de fer el 27 de desembre per impulsar el desplegament i les transferències de l’Estatut.. Tot i això des del govern català es manté una postura escèptica. Recordem que fa uns dies el conseller Saura havia advertit que la Generalitat no hi volia participar sense garanties d’avenços importants.

De totes maneres, De la Vega ha explicat que en aquests moments es treballa en les qüestions que aniran a l’ordre del dia de la reunió. Un dels punts, ha confirmat, és la transferència a la Generalitat de la gestió de Rodalies i les inversions que han d’acompanyar aquest traspàs.

En aquesta reunió s’han de concretar traspassos de competències que preveu l’Estatut, com ara el servei de rodalies de Renfe.