Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La primera pel·lícula sobre el Floquet de Neu s’estrenarà l’estiu del 2011

El Zoo de Barcelona acull aquests dies el rodatge de la primera pel·lícula sobre el Floquet de Neu. Dirigit per Andrés G. Schaer, el film, combinarà la imatge real amb l’animació en tres dimensions. La pel·lícula trasllada la història a l’arribada del goril·la albí a la ciutat, durant la dècada dels seixanta, i narra el rebuig que experimenta amb els seus companys negres. Pere Ponce, Elsa Pataky, Rosa Boladeras o Fèlix Pons són alguns dels actors que participen en aquest film, juntament amb els nens Claudia Abate i Joan Sullà, que protagonitzen la història al costat del goril·la. La cinta, produïda per Filmax, s’estrenarà l’estiu del 2011 i la seguirà una sèrie de televisió.

Redacció
Redacció 08/06/2010

1.163 persones treballen per poder donar a forma a ‘Floquet de Neu. El goril·la blanc’, la primera pel·lícula que narra la història del mític animal albí, portat a Barcelona per l’investigador Jordi Sabater Pi. El film, produït per Filmax, traslladarà l’espectador a la Barcelona del 1966, quan el goril·la, acabat d’arribar a l’Àfrica, ha de ser integrat al Zoo de Barcelona, però el tret diferencial del seu pèl ho impedeix, ja que provoca el rebuig dels seus companys goril·les.

L’amistat del Floquet de Neu amb la Paula, i l’ajuda que aquesta rep del seu amic Leo, per poder salvar el goril·la que s’escapa del parc zoològic per aconseguir que una bruixa li canviï el color del pèl, conformen la història d’aventures que pretén ser universal i internacional. És una pel·lícula que integra la imatge real amb l’animació en tres dimensions, per la qual cosa, als rodatges cal utilitzar tècniques per poder integrar després per ordinador els personatges animals que hi apareixen. En aquest sentit, el seu director Andrés G. Schaer, n’és tot un especialista i ja ha dirigit, amb tècniques similars, ‘Pérez, el ratolí dels teus somnis’. Admet la complexitat d’aquest fet, i reconeix que l’exercici d’imaginació que implica és encara més dur pels nens que actuen.

El projecte va néixer de la mà del productor Julio Fernández, que des que va morir el Floquet de Neu, va veure en la seva figura, la possibilitat de tirar endavant una pel·lícula sobre la seva història a Barcelona. Un cop va aconseguir tots els drets, Fernández ha pogut tancar aquesta història que vol que mantingui l’esperit de ‘talismà’ i que a la vegada faci descobrir als més petits el personatge i als adults reviure-ho.

El rodatge de ‘Floquet de Neu. El goril·la blanc’ s’està duent a terme aquests dies al Zoo de Barcelona, però la pel·lícula també inclourà imatges preses al Park Güell, la Sagrada Família i el barri de Gràcia. Elsa Pataky, Elsa Anka, Mercè Comes, Rosa Boladeras, Fèlix Pons i Pere Ponce (en el paper de dolent) són alguns dels actors que participen a la pel·lícula juntament amb Joan Sullà i Claudia Abate, que interpreten els dos nens protagonistes.

L’estrena al 2011

La pel·lícula s’estrenarà el juliol de l’any vinent i anirà acompanyada d’un seguit de projectes que homenatjaran el Floquet de Neu. Un exemple n’és la sèrie que produirà Televisió de Catalunya i que es preveu que arribi a la televisió el desembre del 2011. Tot i que l’argument serà semblant, la sèrie es preveu que tingui eixos transversals i que cada capítol narri una història diferent.

El film compta amb un pressupost de 6’7 milions d’euros, i de moment, ja ha estat venuda a països com ara Hongria, la República Txeca, Itàlia, Polònia, Turquia o Indonèsia. La bona rebuda fa preveure que també es pugui distribuir a altres països. Del taquillatge que se n’obtingui, el Zoo de Barcelona en cobrarà un percentatge que destinarà als departaments de conservació del parc.