Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La primera dona àrbitra de la història a primera divisió

Doncs sí, i malauradament és notícia. La pròxima temporada, a primera divisió, hi haurà una dona que serà àrbitra. Així doncs, poc a poc, potser veiem també igualtat de gènere al futbol. María Luisa Villa ja feia d’àrbitra assistent la temporada passada a la segona divisió A. Ara ho farà a primera. El que serà més interessant serà veure si els jugadors tenen el mateix posat a l’hora de queixar-se!

Redacció 12/07/2007

Aquest migdia es farà el sorteig del calendari de lliga de primera divisió per a la temporada 2007-2008. Una temporada que passarà a la història, ja que serà la primera vegada que a la lliga hi haurà una dona a la tripleta arbitral. La protagonista és María Luisa Villa i exerceix de jutge de línia. És estudiant de segon de Magisteri i ja feia d’àrbitra assistent la temporada passada a la segona divisió A. Ahir va saber que el Comitè Tècnic d’Àrbitres l’havia proposat per pujar de categoria i xiular, aquest any, a primera.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) li va comunicar la notícia ahir. “No m’ho esperava. Em fa moltíssima il·lusió, però no perquè sigui la primera dona a la qual li hagi succeït això, sinó per la satisfacció que em produeix que s’hagi reconegut la meva tasca. Vull estar a l’altura que m’exigirà la categoria”.