Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La presó d’Estremera recorda a Junqueras que és un pres polític

Redacció| Cinc dies sense poder sortir de la cel·la. Aquest és el càstig que hauria imposat al candidat d'ERC, Oriol Junqueras, la direcció de la presó d'Estremera per gravar missatges amb la intenció de participar en campanya electoral. Ho ha avançat RAC 1 i -de fet- al republicà se l'hauria expedientat per l'enrevista que va emetre a aquesta ràdio i pel missatge que es va sentir a l'acte central d'ERC a Barcelona. 

 

Redacció
Redacció 21/12/2017
La setmana passada,  segons va assegurar el seu advocat, al candidat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, també el van castigar -traslladant-lo de mòdul al centre penitenciari, registrant durant hores la seva cel·la buscant un  un telèfon mòbil innexistent o essent qustodiat durant tot el dia de l'acte central de campanya de JxCat- pel missatge gravat des de la presó que la candidatura del president Puigdemont va fer públic en el seu acte central de campanya. Tot i que quan es va gravar la trucada, Sànchez no tenia encara permís formal per participar en campanya, sí que estava autoritzat quan es va reproduir. 

La directora de campanya de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va assegurar també que no es permetia Sànchez parlar amb els membres de la seva candidatura o -fins i tot- la seva familia. 

ACTUALITZACIÓ Després de les informacions de RAC 1, l'advocat de Junqueras, Andreu van den Eynde ha declarat davant la presó d'Estremera que no li consten les sancions a Junqueras, tot i que no les descarta rotundament. Interior també ha desmentit que ja hagi pres mesures sancionadores contra el vicepresident empresonat.