Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La presència catalana al món

|

- Publicitat -

Fa unes setmanes us vam explicar en un Punt de Mira anterior que existeix  una població a Cuba que porta per nom ‘Nueva Gerona‘. Amb el nostre afany de seguir buscant la presència catalana al món hem trobat altres indrets on clarament la presència catalana o la seva influència queda marcada pels noms.

Nueva Tarragona, Nueva Barcelona i Nueva Catalunya

Publicitat

Era una població fundada a Veneçuela pel conqueridor Joan Orpí i del Pou el maig de 1638. Assentada a l’extrem de la llacuna d’Uchire, on desemboca el riu del mateix nom. Els exploradors hi trobaren bones terres, menjar per al bestiar i una pesca segura. Es trobava a vint llegües del litoral de la següent ciutat:

Fundada també pel mateix Orpí on ja hi havia hagut un poble fundat pels indis tomuces , que l’havien abandonat. Orpí demanà a Felip IV que Nueva Tarragona i Nueva Barcelona, conjuntament amb altres territoris, fossin anomenades Nueva Cataluña, però la seva petició no tingué resposta a causa del malestar polític entre Catalunya i la monarquia hispànica (res de nou).

Avui dia

Actualment, però, podem trobar un petit poble amb menys de 2.000 habitants a l’Estat de Monagas (Veneçuela) amb el nom de Tarragona. No podria ser en altre lloc que en aquest país llatí americà on pogués trobar-se aquest poble, ja que en aquest país trobem una Barcelona (foto) i una València entre altres ciutats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut