Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La premsa internacional titlla d”històrica’ la decisió del Parlament d’abolir el toreig a Catalunya

Una votació històrica que situa Catalunya com a pionera en prohibir les corrides de braus a l’estat espanyol. D’aquesta manera recullen nombrosos mitjans internacionals la decisió del Parlament de Catalunya d’abolir el toreig a partir de l’1 de gener de 2012. El rotatiu francès Le Monde destaca en el seu web que la decisió del Parlament és ‘històrica’ i que s’ha posat fi a una festa ‘salvatge’ tal com afirmaven els responsables de la ILP. La cadena britànica BBC destaca que aquesta votació s’emmarca en un context de minva d’afició a la festa taurina, alhora que recull els temors dels col·lectius protaurins, que declaren que aquesta decisió pot ser exemple per molts altres indrets de l’estat espanyol.

Redacció
Redacció 28/07/2010

La premsa internacional destaca el pas endavant que ha fet Catalunya en la prohibició de les corrides de braus. Diferents mitjans europeus recalquen la decisió històrica que ha realitzat el Parlament de Catalunya. D’aquesta manera el diari francès Le Monde, afirma en el seu web que aquesta ha estat una votació ‘històrica’ alhora que informa sobre la polèmica que ha suscitat el debat.

La cadena britànica BBC, destaca per la seva part que la votació s’emmarca en un context de minva d’afició a la festa taurina i recull els temors dels col·lectius protaurins, que declaren que aquesta decisió pot ser exemple per molts altres indrets de l’estat espanyol. L’històric mitjà informa també de la deriva identitaria que ha pres un debat iniciat amb l’objectiu d’evitar tortures als animals.
En el web de la cadena s’hi pot veure també una extensa galeria fotogràfica titulada ‘la darrera corrida’ on es poden veure imatges de la plaça Monumental de Barcelona el dia de la darrera corrida abans de la votació del Parlament.

El rotatiu italià Il Corriere della Sera informa sobre la victòria per majoria absoluta dels partidaris de l’abolició de les corrides de toros, mentre explica que aquesta votació ha estat el final d’un llarg i polèmic debat.