Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La portaveu del Govern balear diu que li fa vergonya parlar el català

La nova portaveu del Govern balear, Margarita Nájera, reconegué ahir públicament que coneix la llengua catalana, però també va dir que no l’empra perquè sent «vergonya» per la seva pronunciació que, segons ella, s’assembla més a la modalitat valenciana que a les modalitats pròpies de les Balears. Tot i això, la veu del nou Executiu va prometre que «pròximament» s’expressarà en la llengua pròpia de les Illes a tots els actes oficials en què participi com a representant del Govern.

Redacció
Redacció 20/07/2007

Fa uns dies direce!cat us va explicar que la la portaveu del Govern de les Illes, Margarita Nájera, no parla català. Nájera va néixer a Bilbao però és resident a Mallorca des de fa més de vint anys. Ahir sortia així del pas a les crítiques que se li han fet, tant des de l’àmbit polític com des del cultural, per parlar únicament en castellà com a portaveu del Govern. Unes crítiques que, fins i tot, han sortit de partits que, com el PSM o Esquerra, integren el nou Govern de pacte.

Més crítiques

La bilbaïna ha rebut més crítiques però ara des del grup opositor, el Partit Popular de les Illes. El portaveu adjunt dels populars, Fernando Rubio, carregà ahir contra la portaveu i consellera de Treball i li va retreure que “estigui imputada per suborn i malversació de caudals públics i no passi res”, sobretot després que els socialistes, quan estaven a l’oposició, haguessin advertit que José María Rodríguez no era digne de ser conseller tot i que mai va estar imputat pel cas Andratx.