Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La portada del NY Times titlla de “circ” la política espanyola

La política espanyola està arribant a límits insospitats de ridiculesa. Després de mesos d’estira-i-arronsa, les noves eleccions són a tocar, i és per això que la portada de l’edició europea del New York Times se’n fa ressò, amb el titular: “A Espanya, la paràlisi política regna”. El rotatiu gairebé dóna per fet la nova convocatòria electoral i descriu el bloqueig per formar una coalició, el rebuig de Rajoy a fer un pas al costat i el xoc institucional entre el govern popular i el Congrés. Tot plegat fa descriure al diari la situació de “circ”, com, segons l’article, els espanyols solen referir-se al panorama. 

Redacció
Redacció 20/04/2016

Rajoy “s'està aferrant al càrrec”

La imatge de la democràcia espanyola es continua erosionant a nivell internacional a mesura que passen els dies. New York Times destaca que “mentre els polítics espanyols es barallen, gairebé l’únic consens és que el país ha entrat en territori desconegut”. La peça també destaca que els quatre partits majoritaris “havien de negociar una coalició”, però que no ho havien aconseguit. Rajoy també surt esquitxat, ja que “s’està aferrant al càrrec fins i tot després de declinar una oferta del Rei per formar un govern”.

Ridícul enfrontament entre el govern Rajoy i el nou Congrés

Cas a part és la pèssima imatge que estan donant les institucions de l’Estat mentre es troba sortida a l’atzucac. El rotatiu explica que l’executiu en funcions del PP no reconeix el parlament que va sorgir dels últims comicis i que no volen ni enfrontar-se als nous diputats. Mentrestant, el Congrés “ha dut el govern als tribunals per no reconèixer la seva legitimitat mentre tampoc no reconeix la legitimitat de Rajoy”. En general, una imatge que fa pujar els colors a un Estat cada vegada més en evidència.