Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La policia va detenir un càrrec del PSC durant l’última operació al Raval

Segons va destapar ahir al vespre el Setmanari la Directa, un dels sis detinguts el 20 de gener acusats de frau fiscal, i que s’investiga si podrien estar finançant Al-Qaida, era Abdul Razzaq Sadiq, fins avui secretari de l’executiva del PSC de Ciutat Vella. Les investigacions de la Directa i la revista Masala han destapat que el nom d’aquest dirigent del Partit dels Socialistes de Catalunya ‘es va maquillar a la nota de premsa sobre els fets que es va elaborar des del Ministeri de l’Interior i el servei de premsa de la Guàrdia Civil’. Així, s’haurien intercanviat els cognoms del socialista de manera que ningú fins ara s’havia adonat de la seva identitat. Al llarg del sumari judicial, el nom i cognoms del fins ara secretari de l’executiva del PSC de Ciutat Vella apareixien correctament i només es van intercanviar en la nota de premsa. El PSC acaba de fer públic un comunicat en el què informa que Abdul Razzaq Sadiq va posar el seu càrrec a disposició després de ser detingut i ‘ja no forma part de l’executiva’.

Redacció
Redacció 11/02/2009

El PSC ha anunciat aquest dimecres que Abdul Razzaq Sadiq va posar el seu càrrec de secretari de l’executiva del PSC de Ciutat Vella a disposició del secretari d’Organització d’aquesta agrupació després que fos detingut el passat 20 de gener acusat de finançar Al Qaeda. Abdul Razzaq Sadiq va ser posat en llibertat amb càrrecs pel jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, segons una informació publicada per El Mundo, que cita el setmanari Directa. ‘Abdul Razzaq Sadiq ja no forma part de la Comissió Executiva de l’agrupació del PSC de Ciutat Vella’, han destacat els socialistes catalans. Els socialistes també han destacat que els càrrecs que manté l’Audiència Nacional contra Abdul Razzaq Sadiq tenen a veure amb la seva activitat econòmica privada.

L’empresa Bright Comunication Services SL, on Abdul Razzaq Sadiq figura com a actual administrador, va facturar prop d’un milió d’euros durant el trienni 2005-2007. La seu social d’aquesta societat limitada es troba a la Ronda de Sant Pau 46, l’indret on van traslladar Razzaq –emmanillat, amb la cara coberta per una manta i sota custòdia de la Guàrdia Civil– per fer un escorcoll. Poques hores després de l’inici de l’operació als carrers del Raval, tot i que la Guàrdia Civil continuava insistint en la relació dels detinguts amb les xarxes de terrorisme internacional, el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va començar a sembrar dubtes al voltant del cas. Rubalcaba va fer unes declaracions on confirmava les imputacions de frau fiscal, però condicionava la connexió amb el terrorisme internacional al decurs de les investigacions policials i judicials.