Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La policia escorcolla la seu d’Unió Mallorquina per un presumpte cas de finançament irregular

La policia ha entrat avui de bon matí a la seu d’Unió Mallorquina (UM), juntament amb el fiscal anticorrupció de les Illes, Pedro Horrach, per escorcollar-la i trobar-hi proves d’un presumpte cas de finançament irregular del partit. Els agents podrien estar investigant una presumpta compra irregular de vots i en la posterior contractació de militants perquè desenvolupessin feines de partit a càrrec de les arques municipals. UM ja va ser expulsada del Govern Antich el 5 de febrer de l’any passat arran dels diversos casos de corrupció en què s’han vist implicat els seus dirigents.

Redacció
Redacció 25/02/2011

El president del govern balear, Francesc Antich, va anunciar que apartava UM del govern balear després de cessar els tres consellers de la formació nacionalista, de Medi Ambient, Turisme i Esports i Joventut: Miquel Àngel Grimalt, Miquel Ferrer i Mateu Cañellas, respectivament.

Grimalt, precisament, es troba implicat en l’Operació Maquillatge -en la qual també s’hi va veure implicada l’expresidenta del partit, Maria Antònia Munar-, i Ferrer feia tot just un mes que havia substituït en el càrrec a Miquel Nadal, imputat també en l’Operació Maquillatge i en l’Operació Voltor.

Antich va decidir llavors prendre aquella decisió perquè deia que no es podia tolerar que es tornessin a repetir les situacions del passat -en referència als casos de corrupció del PP balear- i va subratllar que s’havien de deixar d’associar les Illes a la corrupció.