Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Plataforma per la Sobirania advoca per ‘embolcallar’ Montilla d’estelades a la manifestació

La Plataforma per la Sobirania, una entitat independentista impulsada pel conseller nacional de CDC Víctor Terradellas, advoca per ‘embolcallar’ el president de la Generalitat, José Montilla, d’estelades i cartells d’independència, ‘de clams a favor de la nació lliure i sobirana’ durant la manifestació del 10 de juliol, per tal que ‘vegin clarament quina és la voluntat i el desig del poble de Catalunya’. A més, titlla d”intolerable’ que Montilla ‘miri de condicionar‘ la forma i el contingut de la protesta. En aquest sentit, la Plataforma per la Sobirania demana que la mobilització esdevingui ‘un clam i un missatge clar, concret i contundent a favor d’una Catalunya lliure i sobirana’.

Redacció
Redacció 07/07/2010

Per la plataforma, la manifestació servirà per reivindicar el dret a decidir ‘com a dret col·lectiu que té una relació directa amb l’exercici del dret a l’autodeterminació’. D’aquesta manera, i en referència als partits autonomistes, assegura que ‘no podem marejar la perdiu dient que és oberta a totes les opcions polítiques possibles’. ‘Faríem un mal servei als milers de persones que es manfiestaran’ si s’oculta la ‘voluntat de trencament i de canvi de cicle’, afirma, i conclou: ‘Els unionistes no hi tenen espai’.

Segons la plataforma, la sentència contra l’Estatut ha servit per confirmar ‘que la via estatutària és morta i enterrada’ i assegura que la manifestació és fruit del ‘cansament’ que genera ‘una Espanya hipòcrita, antidemocràtica i repressiva’.