Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

La Plataforma per la Llengua habilita un web per canalitzar les queixes contra els exhibidors cinematogràfics

El tancament patronal d’una setantena de cinemes arreu de Catalunya en protesta contra la nova llei de cinema ha provocat un fort malestar entre els ciutadans catalans. Per tal de canalitzar aquest descontentament, que al Facebook ja suma 23.000 catalans contraris al lock out, la Plataforma per la Llengua ha habilitat una pàgina web des d’on enviar una queixa al president del Gremi d’Exhibidors a partir d’una carta model proposada per l’entitat. També han iniciat una campanya publicitària amb el lema ‘Estem farts de ser una excepció! Volem cinema en català, ja!’.

Redacció
Redacció 02/02/2010

A través d’un comunicat, la Plataforma per la Llengua ha criticat l’actitud del Gremi d’Empresaris de Cinemes, que gira l’esquena al públic català i s’aferra a les inèrcies franquistes. L’entitat denuncia que l’oposició a la nova Llei suposa perpetrar una discriminació lingüística ‘única en el context europeu’. També denuncien que amb aquesta actitud, els exhibidors prefereixen mantenir unes inèrcies fruit de l’època franquista enlloc d’apostar per la innovació i un tracte responsable i respectuós amb el públic.

A més a més de la campanya d’enviament de correus electrònics, l’entitat difondrà un anunci als mitjans amb el lema ‘Estem farts de ser una excepció! Volem cinema en català, ja!’, distribuirà el nou ‘Estudi sobre les pràctiques i legislacions entorn de la llengua al cinema en diversos països europeus, Quebec i Catalunya’ entre les diputades i diputats del Parlament català i entre diversos agents del sector (majors, distribuïdores locals, exhibidors, sindicats i associacions).

Per últim, la Plataforma participarà de l’acció convocada per la CAL via Facebook per dimecres 3 de febrer a favor del cinema en català.

Relacionats