Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Plataforma pel Dret de Decidir demana l’aprovació de la llei de consultes populars

Segons ha informat el diari ‘El Punt‘, la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) va demanar ahir al Govern de la Generalitat que aprovi d’una vegada per totes el projecte de llei de consultes populars, que permetria convocar un referèndum a Catalunya, tot i que hauria de comptar amb l’aprovació final de l’Estat espanyol. D’aquesta manera, la PDD es voldria assegurar que aquest mecanisme estaria a punt per tal de fer front a una possible sentència adversa a l’Estatut del Tribunal Constitucional espanyol (TC). La Plataforma ja va anunciar que aquesta és una de les accions que preveu dur a terme en el cas que això es produeixi, i també estudien la possibilitat de convocar una nova manifestació multitudinària en defensa del Dret de Decidir.

Redacció
Redacció 24/02/2009

Els portaveus de la plataforma Mònica Sabata, Xavier Altadill i Mònica Hill s’haurien reunit amb el conseller de Governació, Jordi Ausàs, per tal de conèixer el calendari previst per a l’aprovació de la llei. S’espera que pugui aprovar-se al consell de Govern del dia 10 o 17 de març per passar posteriorment a tràmit parlamentari.

Tal i com ja va avançar directe!cat la llei permet al Govern, el Parlament, els ajuntaments o la iniciativa popular proposar consultes en forma de referèndum.