Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La Plataforma pel Dret a Decidir es planteja noves mobilitzacions davant la “reiterada fallida” de les infraestructures

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha anunciat consultes per a noves mobilitzacions. La PPD ha advertit que, davant la ‘reiterada fallida’ de les infraestructures viàries i de transport dependents de l’estat espanyol a Catalunya, ja és ‘l’hora que s’acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana’. Aquesta plataforma ha qualificat de ‘despreci i passotisme’ l’actitud amb la que la ministra de Foment Magdalena Álvarez tracta una qüestió ‘importantíssima’ per al benestar dels catalans. Davant d’això, la PPD manifesta que només hi pot haver una resposta, i és la de la mobilització popular.

Redacció 29/10/2007

‘Davant del caos de les infraestructures que Catalunya està vivint’, la PPD està treballant per crear ‘un marc unitari i transversal i generar respostes contundents de la societat civil’. Aquesta plataforma reclama també ‘el dret de decidir un model nacional viari per al nostre país’.

La PPD considera també que els catalans ‘tenim el dret de decidir quin model nacional d’infraestructures volem’. És per això, que ‘cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a la ciutadania del nostre país, pensat i al servei dels interessos centralistes de l’estat espanyol’, sentencia.

Per aquesta organització, cal afegir a les deficiències tècniques ‘una insensibilitat flagrant cap a la llengua catalana’. Segons explica la PPD, les informacions i els informadors, així com els seus màxims responsables -de Renfe i Adif- ‘fan del català una llengua de segona’.

La definició d’aquest model de xarxa d’infraestructures ha de ser ‘autocentrat’, segons considera la plataforma, i s’hauria de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Per la PPD, Les inversions previstes des del 1992 per a les Rodalies de l’àrea metropolitana de Barcelona ‘s’han destinat exclusivament a un macro-projecte ambientalment agressiu i pensat únicament i exclusiva en clau espanyola’, el TGV.

Davant de tot això, la PPD està duent a terme converses amb diferents agents socials, culturals, econòmics i polítics ‘per a preparar una resposta unitària i transversal al greuge que el nostre país pateix des de fa anys’. La setmana vinent l’organització convocarà una reunió amb tots aquests agents per generar consensos i convocar posteriorment mobilitzacions. La plataforma ha explicat que durant els pròxims dies explicaran tots aquests punts en una roda de premsa.