Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La Plataforma Mou-te en Bici de Girona demana als Reis Mags més policies en bicicleta, carrils bici i un Pla de Mobilitat

La Plataforma Mou-te en Bici de Girona ha fet una ‘carta als Reis’ sol·licitant, entre d’altres ‘regals’, que els policies municipals vagin en bicicleta a la bicicletada popular de Reis organitzada per aquesta plataforma el pròxim cap de setmana, que s’executin les inversions previstes en els darrers exercicis de l’Ajuntament en matèria de carrils bicis, i que el consistori acabi el Pla de Mobilitat que es va començar a redactar el gener de 2006, i que fa més d’un any que està ‘desaparegut’. La Plataforma també reclama el pas inferior de la via verda de Montfullà, on fa uns mesos van atropellar mortalment una ciclista.

Redacció 07/01/2008

El pròxim cap de setmana tindrà lloc la tradicional bicicletada de Reis que organitza la Plataforma Mou-te en Bici, una pedalada popular pels carrers de Girona en què petits i grans tenen ocasió d’estrenar les bicicletes que els han portat els Reis Mags. En aquesta ocasió, la Plataforma ha demanat ‘als Reis’, que els policies municipals hi vagin en bicicleta, tal com fan els policies de Salt, ‘on sembla que hi ha més sensibilitat pel tema’, afirmen.

La plataforma cívica a favor de l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible de Girona, demana que s’executin les inversions previstes per l’Ajuntament pel que fa a construcció de carrils bici, i que s’acabi el Pla de Mobilitat que fa un any, des del gener del 2006, que està ‘desaparegut.

Mou-te en Bici també reclama que l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament contesti les instàncies que ha presentat a la Defensora del Ciutadà, així com que es deixin de fer pàrquings ‘enormes, cèntrics i amb consessions de 50 anys’. En aquest sentit, afirmen que ‘cal garantir el dret d’aparcar dels residents, però evitar el col·lapse d’un centre ple de cotxes’.

Per últim, la Plataforma reclama que es faci ‘ja’ el pas inferior de la via verda de Montfullà, on fa uns mesos van atropellar mortalment una ciclista.