Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La PDE exigeix un cabal ‘just i suficient’ del riu per acceptar el nou Pla Hidrològic espanyol

|

- Publicitat -

Tomàs ha insistit que ‘si no hi ha acord just entre els diferents posicionaments’ tornaran a iniciar les mobilitzacions.

Manolo Tomàs ha volgut destacar que l’objectiu de l’assemblea d’aquest dissabte ha tingut un doble objectiu. D’una banda, potenciar la discussió científica entre els diferents punts de l’administració i els agents econòmic i ambientals i d’altra, que aquesta es faci davant de les persones que són les principals afectades. L’assemblea també ha servit com una eina per tal de reivindicar la implicació de la ciutadania, dels ajuntaments locals, consells comarcals, serveis territorials i del mateix Govern.

Publicitat

Entre les propostes exposades aquest dissabte a la tarda, destaca la feta per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que ha destacat que aquest ‘és un moment per a la planificació i l’avinentesa de totes les parts implicades’ o bé, la proposada per la mateixa PDE, que ha insistit en la necessitat de defensar aquest establiment del cabals del riu ja que en bona part ‘decidirà el teixit econòmic i social del Delta de l’Ebre així com el seu equilibri ecològic per a l’ecosistema’.

Segons el portaveu de la PDE, part dels motius que van portar a la mobilització contra el Pla Hidrològic Nacional espanyol (PHN) continuen sense resoldre’s, ja que el nou Pla Hidrològic no inclou punts importants com són la determinació d’un cabal mediambiental, mesures per solucionar la regressió i l’enfonsament de la plana deltaica, o l’aportació de més sediments fluvials al delta. Està previst que el nou PHN s’aprovi el desembre del 2009. Tomàs ha afirmat que és una llàstima que ‘poden tancar’ les diferències que hi ha hagut envers aquest tema s’hagi d’esperar 20 anys més.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut