Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La PDD marxa avui cap al Parlament per a proclamar que ‘autodeterminació és democràcia’

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha organitzat per a avui a la tarda una Marxa al Parlament per a ‘reclamar amb força el dret a l’autodeterminació del poble català perquè som una nació i perquè autodeterminació és democràcia; mostrar el rebuig absolut a qualsevol tribunal que vulgui decidir el nostre futur i donar suport a les consultes populars sobre la independència’. La marxa sortirà a les 6 de la tarda de la plaça Urquinaona i s’acabarà al passeig de Lluís Companys, on se celebrarà un concert amb Dekrèpits, El poble que canta, Jaume Arnella, Oscar Intente, Pep Sala i Titot.

Redacció
Redacció 12/06/2010

‘Volem dir que la gent està fent allò que no fan els partits’, va explicar dilluns a directe!cat la vicepresidenta de la PDD, Carme Forcadell. Al mateix temps, va recordar que després que més de 500.000 persones hagin participat a les consultes i amb la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) penjant com una espasa de Dàmocles damunt de l’Estatut, és l’hora de ser ‘proactius’ i sortir al carrer abans de les eleccions de la tardor.

A l’encapçalament de la marxa no hi haurà cares conegudes sinó justament gent anònima per demostrar que és gràcies al treball de totes aquestes persones que s’ha aconseguit tirar endavant les consultes arreu del Principat.

Darrere una segona pancarta hi aniran representants d’entitats i personalitats que vulguin donar suport a la manifestació. S’espera que hi puguin assistir bona part dels noms propis que s’han adherit al manifest com per exemple Agustí Bassols, Carles Móra, Carles Móra, Joan Solà, Josep Maria Terricabras, Mathew Tree, Montserrat Carulla, Núria Feliu, Salvador Cardús o Maria Lapiedra.

La tercera pancarta la duran els batlles i regidors que han treballat de la mà de les comissions organitzadores per tirar endavant les consultes.

Intents de desestabilització
La PDD va denunciar ahir que un fals correu electrònic difós per Internet estaria intentant perjudicar l’èxit de la convocatòria anunciant que la marxa s’ajornava fins al proper dissabte, argumentant que aleshores ja s’haurà fet pública la sentència del TC contra l’Estatut. La PDD va aclarir immediatament la confusió i denuncia una ‘campanya d’intoxicació’ perquè no es faci la mobilització.