Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La PDD i SiP demanen les últimes signatures per exigir la competència de convocar referèndums

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) han reclamat la mobilització ciutadana per aconseguir més signatures per concloure, el pròxim dissabte, la campanya ‘Decideixo decidir’, un acte que tindrà lloc al migdia a davant del Parlament. La segona quinzena de gener s’entregaran totes les signatures al Parlament amb l’objectiu de demanar la competència per convocar referèndums, com establia l’Estatut del 30 de setembre. La representant de la PDD Elisenda Romeu ha explicat que la cloenda serà un acte festiu i d’homenatge als voluntaris que han participat durant més d’un any recollint signatures pel carrer, i preveuen recollir-ne algunes més.

Redacció
Redacció 27/11/2008

Elisenda Paluzie, de SiP, ha recordat que la forma jurídica que utilitza aquesta campanya és el ‘dret de petició’, que és un dret individual. El que fan les dues plataformes és recollir la suma de peticions individuals per reclamar la plena competència per convocar referèndums, competència que recollia l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya, però va quedar retallada per les Corts.

Paluzie ha explicat també que per la via de l’article 150.2 de la Constitució espanyola es pot fer la transferència de la competència plena, per tal que el Parlament català no necessiti l’autorització final de l’estat espanyol per poder convocar referèndums.

El lliurament definitiu de les butlletes al president del Parlament, Ernest Benach, es farà la segona quinzena de gener quan s’hagin comptabilitzat les darreres butlletes que arribin o se signin el dissabte.

En l’acte de dissabte hi participarà Josep Maria Terricabras, Leslie Charles de ‘Democrats Abroad’ i representants d’aquestes plataformes. També està prevista l’assistència del cantant Carles Ribera, les actrius Montserrat Carulla i Carme Sansa, l’escriptora Maria Mercè Roca, el president del Casal Argentí de Barcelona, Diego Arcos i Ashma, entre d’altres.

L’acte també comptarà amb les animacions dels Gegants de l’Illa de la Independència de Móra d’Ebre, el Grup de Sacaires, Acordió, Tarota i timbal i Grup de Percussió TUTUCÀ de Premià de Mar.