Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La PDD es desmarca de la resposta unitària: ‘Prou estatuts, ara toca independència!’

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha volgut aprofitar la retallada de l’Estatut per deixar clar que aquest històric 28 de juny ha significat la fi de l’autonomisme. ‘Ni Espanya ni el Tribunal Constitucional no han de tenir la sobirania de Catalunya perquè aquesta només correspon als catalans i catalanes’, ha reiterat la plataforma sobiranista en un comunicat. Per la PDD, l’Estat espanyol ‘ha exhaurit la via autonomista’ i per tant ‘l’única sortida viable és l’exercici del dret a l’autodeterminació per escollir quin ha de ser el futur de la nostra nació’.

Redacció
Redacció 28/06/2010

El comunicat de la plataforma, que porta per títol ‘Prou estatuts, ara toca independència!’, ha destacat que ‘l’Estat Espanyol i el Tribunal Constitucional, un cop més, deixen clar que la nació catalana no té cabuda dins d’Espanya’, i recorden que no correspon a les institucions espanyoles decidir l’estructura política que volem, ni el marc jurídic de la nostra llengua i la nostra cultura, ni la nostra economia, ni el nostre sistema fiscal, ni el nostre sistema educatiu, ni si som una nació.

El col·lectiu sobiranista recorda que, en tant que nació, Catalunya ‘té dret de decidir el seu futur tal i com expliciten els drets democràtics i col·lectius, reconeguts per l’ONU, en l’article primer de la Carta de les Nacions Unides’, i per això reiteren que ‘l’única sortida viable és l’exercici del dret a l’autodeterminació per escollir quin ha de ser el futur de la nostra nació’.

En aquestes circumstàncies, la PDD ha volgut donar suport a l’enterrament de l’Estatut que ha organitzat a la plaça Sant Jaume el grup Acte de Sobirania, i han manifestat la seva intenció d’unir-se a aquells moviments unitaris que defensin ‘de forma clara’ que el poble català ‘abandona la via autonomista i vol exercir el dret a l’autodeterminació’.