Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La patronal metal·lúrgica reunirà més de mil empresaris per denunciar la manca d’ajudes davant la crisi del sector

Unió Metal·lúrgica de Catalunya (UPM) espera convocar aquest dimarts més de mil empresaris del sector al Palau de Congressos de Catalunya. Es tracta d’un acte reivindicatiu que s’ha batejat amb el nom de ‘La crida del metall català’, en què els propietaris i dirigents de les companyies metal·lúrgiques catalanes han decidit mobilitzar-se ‘per protestar contra la situació de crisi sense precedents que travessa el sector i l’escassa resposta de l’administració’, segons explica la mateixa patronal. Actualment, el sector del metall a Catalunya està integrat per més de 20.000 empreses, concentra més de 300.000 treballadors i genera el 12% del PIB català.

Redacció
Redacció 10/02/2009

L’acte comptarà la presència del president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Gerardo Díaz Ferrán, que, segons els organitzadors de l’acte, es desplaçarà per primera vegada a Barcelona per encapçalar una concentració d’empresaris. També han confirmat la seva presència el president de Foment del Treball Nacional, Joan Rosell, i el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials del Metall (Confemetal), Carlos Pérez de Bricio.

En el transcurs d’aquesta concentració reivindicativa d’empresaris es presentaran els resultats d’una enquesta sobre la situació del sector, i es farà la lectura del document ‘La crida del metall català’, un recull de la situació actual de les empreses metal·lúrgiques amb una sèrie de propostes per tal de fer front a la crisi.

Està previst que en el torn de parlaments hi intervinguin Antoni Marsal, president d’UMC (Unió Metal·lúrgica de Catalunya) i president d’UPM (Unió Patronal Metal·lúrgica), Anna Núñez, gerent-propietària d’Anudal, així com de d’empresaris de les quatre demarcacions catalanes. També està confirmada la participació de Francesc Comajuan, President del CEAM (Centre d’Estudis i Assessorament Metal·lúrgic), de Josep Sans, vicepresident d’APEMTA (Associació Patronal de Empresaris del Metal de Tarragona), Lluís Fita, President de FEGMETALL (Federació Patronal Metal·lúrgica de la Província de Girona) i Estanislau Grau, President de FEMEL (Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida).

Les principals reivindicacions del sector es centren en les dificultats d’accés al crèdit i a la caiguda de la demanda. Per aquest motiu, sol·liciten ‘ajuts directes del Govern a les empreses, així com ajornament i reduccions d’impostos i taxes’, tal com ha explicat el president dels empresaris metal·lúrgics catalans.