Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La patronal metal·lúrgica reunirà més de mil empresaris per denunciar la manca d’ajudes davant la crisi del sector

|

- Publicitat -

L’acte comptarà la presència del president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Gerardo Díaz Ferrán, que, segons els organitzadors de l’acte, es desplaçarà per primera vegada a Barcelona per encapçalar una concentració d’empresaris. També han confirmat la seva presència el president de Foment del Treball Nacional, Joan Rosell, i el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials del Metall (Confemetal), Carlos Pérez de Bricio.

En el transcurs d’aquesta concentració reivindicativa d’empresaris es presentaran els resultats d’una enquesta sobre la situació del sector, i es farà la lectura del document ‘La crida del metall català’, un recull de la situació actual de les empreses metal·lúrgiques amb una sèrie de propostes per tal de fer front a la crisi.

Publicitat

Està previst que en el torn de parlaments hi intervinguin Antoni Marsal, president d’UMC (Unió Metal·lúrgica de Catalunya) i president d’UPM (Unió Patronal Metal·lúrgica), Anna Núñez, gerent-propietària d’Anudal, així com de d’empresaris de les quatre demarcacions catalanes. També està confirmada la participació de Francesc Comajuan, President del CEAM (Centre d’Estudis i Assessorament Metal·lúrgic), de Josep Sans, vicepresident d’APEMTA (Associació Patronal de Empresaris del Metal de Tarragona), Lluís Fita, President de FEGMETALL (Federació Patronal Metal·lúrgica de la Província de Girona) i Estanislau Grau, President de FEMEL (Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida).

Les principals reivindicacions del sector es centren en les dificultats d’accés al crèdit i a la caiguda de la demanda. Per aquest motiu, sol·liciten ‘ajuts directes del Govern a les empreses, així com ajornament i reduccions d’impostos i taxes’, tal com ha explicat el president dels empresaris metal·lúrgics catalans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut