Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La participació a Sabadell deixa en evidència els 3 MEUR abocats a la consulta de la Diagonal

El percentatge de participació a la consulta sobre la independència de Sabadell ha estat d’un 14,05, segons l’escrutini fins les 23 hores, superant així el de la consulta sobre la Diagonal que va organitzar l’Ajuntament de Barcelona fa dues setmanes i que va assolir un 12,17%. Ho ha subratllat aquest diumenge al vespre el director de campanya de la votació de Sabadell, Marc Monràs, qui també ha informat que a Sabadell s’han aconseguit un 92% de vots pel sí. Segons Monràs, la inversió a Sabadell ha estat de 0,23 euros per habitant, 10 vegades menys que en la consulta de Barcelona.

Redacció
Redacció 31/05/2010

Monràs no ha estat l’únic que ha comparat els resultats de les consultes independentistes amb la de la Diagonal i el 12,17% aconseguit pel PSC barceloní ja comença a esdevenir la nova referència de cara a les properes votacions sobre la independència.

A Barcelona, ‘per un cens d’1.415.000 persones es van necessitar 3,3 milions d’euros pagats per tots. Això suposa 2,33 euros per cada votant’, ha calculat Monràs, que s’ha referit a la iniciativa del consistori barceloní com la de la votació sobre ‘els parterres de la Diagonal’. ‘Aquí, per 173.645 habitants, hem invertit 40.000 euros, que dóna un resultat de 0,23 euros per cada elector’, ha comparat Monràs, que ha subratllat que és una desena part del què va pagar l’Ajuntament de Barcelona. ‘No vull ser dolent. És només una dada il·lustrativa’, ha afegit.

‘Ha superat al PSOE a la ciutat de Barcelona’

El portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, també ho ha recordat i ha subratllat que la consulta de la Diagonal va gaudir ‘d’una campanya i un ressò mediàtic important’ dels quals no ha gaudit, ha opinat Sallas, la consulta de Sabadell. ‘Es tracta d’un doble èxit perquè ha superat al PSOE a la ciutat de Barcelona’, ha felicitat Sallas a l’organització sabadellenca.

Manca de ‘dignitat logística’

També ha entrat en la comparació Carles Móra, l’alcalde d’Arenys de Munt, el primer municipi de Catalunya on es va celebrar una consulta sobre la independència. Móra ha considerat que la consulta de la Diagonal va estar mancada de ‘dignitat logística’, a pesar que, ha assegurat, ‘s’hi van esmerçar una quantitat de recursos impressionants’, i que, ha dit, ‘el dijous, desesperats, anaven a buscar vots’.

Nova marca a batre

Mentrestant, la xifra de participació del 12,17% comença a esdevenir la guia que servirà d’orientació de forma no oficial per a les pròximes consultes. Ho comentava, bromejant, Lluís Junyent, president de la votació a Cornellà de Llobregat. Aquesta ciutat de més de 80.000 habitants del Baix Llobregat celebrarà la seva consulta en la propera onada. Serà el 20 de juny.