Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La pancarta de la Vegueria Penedès ja ocupa el balcó de la Casa de la Vila

Les mobilitzacions de la CUP de Vilafranca han fet els seus fruits, i en menys d’una setmana des de la investidura de l’alcalde, han aconseguit que compleixi els pactes acordats la passada legislatura i es pengi al balcó del consistori la pancarta a favor de la Vegueria Penedès.

Redacció
Redacció 24/06/2007

Xavier Navarro, de la CUP de Vilafranca, s’expressava així en el discurs d’investidura del passat dissabte 16 de juny: “demanem ja (a l’Alcalde de Vilafranca), que compleixi els acords de ple de la passada legislatura i treballi, encara que no li agradi, per aconseguir la Vegueria Penedès. Vostè és abans que res representant del ple i del poble, i tant si vol com si no vol, el seu deure és servir al poble. Si el poble vol Vegueria Penedès, que així sigui”.

En menys d’una setmana, el consistori ha començat a complir els acords de ple, i la pancarta a favor de la Vegueria Penedès ha aparegut col·locada al balcó de la façana de la Casa de la Vila, tal com marquen els acords de la legislatura passada.

La ubicació d’aquesta pancarta havia provocat una forta batalla dialèctica els darrers plens entre la CUP (amb el suport dels grups de l’oposició) i el PSC que es negava a complir l’acord de ple, al·legant que era únicament potestat de l’Alcalde decidir qüestions d’aquest índole.

Una petita victòria de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca, que des de l’oposició preveu fer molta feina aquesta legislatura.