Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La PAH admet que la situació de l’habitatge a Barcelona no ha canviat amb Colau

La PAH demana a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat més habitatges per destinar al lloguer socual i acabar amb l'11% d'habitatges buits de la ciutat. Tot i que no han volgut valorar les polítiques d'habitatge de Colau, han lamentat que encara no s'hagi acabat el cens després de dos anys malgrat ser una prioritat de Bcomú.

Redacció
Redacció 17/07/2017
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat 120.000 habitatges s més per destinar al lloguer social en els pròxims 10 anys i acabar amb l'11% d'habitatges buits a la ciutat.
 
El portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha demanat a l'Ajuntament que en sis mesos acabi el cens de pisos buits –per ara només tenen quatre barris– i en un any i mig poder sancionar a tots els que detectin, amb multes que podrien arribar fins als 900.000 euros.

La valoració de Colau
 

Macías ha lamentat que l'Ajuntament no hagi acabat el cens dos anys després tot i que estava dins el programa de Bcomú i era un compromís del consistori. Tot i això només ha posat quatre multes: “És incomprensible”.
 
Tot i això, el portaveu de la PAH no ha volgut posar nota a les polítiques d'habitatge de Colau després de dos anys de mandat però ha lamentat que a Barcelona hi ha més de deu desnonaments al dia i s'ha produït un augment del 24% dels preus dels lloguers, cosa que pot suposar uns 400 euros més a final de mes.