Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

La número dos de Durao Barroso tira per terra les tesis del PP sobre la sortida de Catalunya d’Europa en cas de secessió

La vicepresidenta de la Comissió Europea, luxemburguesa coneixedora de Catalunya i Creu de Sant Jordi, ha assegurat en ser preguntada en una entrevista, que recull avui el Diario de Sevilla, sobre la possibilitat que Catalunya, en cas d’aconseguir la independència, segons la Convenció de Viena hauria d’abandonar tots els organismes internacionals en què la que Espanya estigui representada. La número dos de Barroso ha deixat clar que no: “ Apa home, la legislació internacional no diu res que s’assembli a això. Si us plau, resolguin els seus problemes de política interna a Espanya. Jo confio en la mentalitat europea dels catalans.”.

Redacció
Redacció 30/09/2012

Qui no vulgui pols que no vagi a l’era

A la pregunta sobre si  Catalunya, que planteja la seva independència d’Espanya, hauria d’abandonar la UE i negociar el seu ingrés en cas de secessió, i a més quedaria exclosa de l’àrea de lliure circulació de persones i béns en la Unió. La  número dos de Dura Barroso  assegura que “no penso ni per un segon que Catalunya vulgui deixar la UE. Conec als catalans des de fa molt de temps, he estat una de les poques persones no catalanes a rebre la Creu de Sant Jordi, i sé que el seu sentiment és profundament europeu.” El periodista no satisfet amb la resposta ha insistit : “No li pregunto per la possibilitat que Catalunya vulgui o no ser part de la UE, sinó pel procés que s’obre quan deixin de ser-ho. Ho diu la Convenció de Viena: l’Estat resultant d’un Estat matriu abandonarà tots els organismes internacionals en què la matriu estigui representada.”, i la vicepresidenta de la Comissió Europea ha deixat clar que la legislació internacional no parla en cap cas de res que s’assembli a aquests plantejament.  

Relacionats