Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La número 4 d’ICV-EUiA a Girona demana la destrucció de CiU

La número 4 d’Iniciativa a Girona, Marina Pibernat, embogeix a Twitter contra els convergents mentre segueix el debat dels candidats a l’alcaldia de Barcelona a BTV. La també líder de la Joventut Comunista de Catalunya a la ciutat demana que “CiU ha de ser destruïda”, tot destil·lant tics de violència i odi, i revoluciona les xarxes. 

Redacció
Redacció 09/05/2015

“Respectar a Trias? No té fe ni res…”

La candidata, que té gairebé impossible sortir escollida perquè ICV mai ha tret 4 regidors a Girona, també titlla Convergència d’“escòria” i de “derechona catalufa”. Pibernat ha reiterat en el concepte pejoratiu “catalufos”, cosa que ha irat alguns usuaris de Twitter, i ha fet comentaris com “Respectar a Trias? No té fe ni res…” o bé “Jo amb CiU no m’uniria per defensar una merda”.

Possible toc d'atenció d'ICV

Després de l’incendi que ha provocat a les xarxes socials, la primera representant d’EUiA a la llista de la federació ecologista a Girona s'ha retractat: “Les meves opinions són les meves opinions, no les d’EUiA, que és un partit plural on fem síntesi de la diferència des de l’esquerra”. També s'ha intentat justificar barrejant independència i ideologia dretana “Sí, 'catalufo' és un terme despectiu, la dreta em cau malament i utilitzo tota l'artilleria”. Un pas enrere que podria venir donat per un toc d’atenció des de la candidatura encapçalada per ICV. Pibernat, que es defineix com a feminista comunista, té 28 anys i és llicenciada en Història i Antropologia Social i Cultural, segons el web d’Iniciativa.