Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

“La nostra” més monàrquica

Ahir el Borbó número 1 va visitar Girona, concretament per inaugurar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Com en la majoria de visites del monarca al Principat, els […]

Redacció
Redacció 14/09/2007

Ahir el Borbó número 1 va visitar Girona, concretament per inaugurar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Com en la majoria de visites del monarca al Principat, els actes de protesta contra el rei d’Espanya no es van fer esperar, i Girona va reaccionar amb fermesa contra la visita de l’últim descendent de Felip V que es manté al tro.

La ciutat va omplir-se de senyeres, que els gironins ja no van despenjar des de la Diada per tal de donar una bona rebuda a l’espanyol, i la comunitat universitària va preparar una manifestació per denunciar la inauguració. A la vesprada, una altra manifestació organitzada des de la societat civil, és a dir, nascuda des de la mateixa ciutadania, va aplegar més de 400 persones al Pavelló de Fontajau, on el monarca assistia a la nit de l’empresari organitzada per la FOEG. Allí se li va tornar a demostrar, amb crits i pancartes, que no és benvingut a Catalunya.

D’aquestes mobilitzacions, però, el Telenotícies de “la nostra” no en va dir res, i només a “El Club” van acostar-se als actes de protesta. Però la cosa no acaba amb el “massatge” que Pellicer i companyia van fer al rei, mostrant imatges de la inauguració sota una cridòria que no van dignar-se a comentar.

La cosa continua: A continuació de la notícia del rei, els “catalanistes” de TV3 van recollir les declaracions de Carod-Rovira a favor de la llibertat d’expressió de ‘El Jueves’ davant la censurada portada dels prínceps com si es tractés de l’estirabot d’un sonat, com si Carod hagués fet una declaració anticonstitucional i delictiva. Amb una locució tendenciosa i malèvola, van retratar a Carod-Rovira com si s’hagués declarat a favorable al regicidi o alguna cosa similar, quan només va manifestar el que creu la gran majoria de la ciutadania: Que en democràcia, la llibertat d’expressió ha d’estar per sobre de tot, monarquia inclosa.