Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La nevada deixa gruixos de fins a 30 centímetres a les estacions dels Pirineus de Lleida i Andorra

La nevada registrada aquest diumenge als Pirineus de Lleida i Andorra he fet augmentar els gruixos de neu entre 20 i 30 centímetres a la majoria de les estacions. La tempesta, acompanyada de ràfegues de vent de fins a 80 quilòmetres per hora i temperatures de fins a deu graus sota zero a la cota 1.500, ha permès augmentar la qualitat de la neu, que aquest dilluns presenta unes condicions immillorables. Així ho han posat de manifest diversos responsables d’estacions consultats per l’ACN, que han destacat que la nevada permetrà obrir algunes pistes que estaven tancades i garantirà que en els pròxims dies es pugui esquiar amb la neu pols assegurada.

Redacció 04/02/2008

Al Pirineu lleidatà l’estat de la neu a les diverses estacions ha millorat de manera destacada. A Boí Taüll la qualitat és pols dura i els gruixos van dels 60 als 90 centímetres. A Baqueira Beret hi ha fins a 95 centímetres de neu pols, els remuntadors funcionen en la seva totalitat i hi ha obertes 59 de les 72 pistes de què disposa l’estació. Al Pallars Sobirà, Port Ainé presenta gruixos de 25 a 40 centímetres, amb una qualitat de neu pols i la meitat de les pistes obertes. A Espot Esquí hi ha fins a mig metre de neu pols dura i el 50% de les pistes obertes. Pel que fa a les estacions d’esquí de fons, la nevada ha permès que la majoria dels circuits marcats estiguin oberts almenys en un 50%.

A les estacions d’Andorra s’acumulen fins a 120 centímetres a la cota màxima mentre que a la mínima els gruixos ronden els 50 centímetres. L’accés a la majoria de sectors està obert, si bé per arribar a Arcalís, a l’estació de Vallnord, és necessari l’ús d’equipaments a causa de les congestes que s’acumulen en alguns trams i revolts de la carretera. Pel que fa a les instal·lacions, la nevada ha permès que en gairebé tots els sectors de Vallnord i Grandvalira funcionin la totalitat dels remuntadors i que el percentatge de pistes obertes se situï entre el 80% i el 90%.