Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

La monja Forcades pensa trair Catalunya?

En aquest vídeo, un dels homes fort de Podemos carrega contundentment contra el moviment de Teresa Forcades (minut 20 a 25) amb arguments dignes dels líders unionistes de Ciudadanos i del Partit Popular. Ja fa un any van deixar clar que el dret a decidir, tant sols el volen aplicar en casos de colonialisme i consideren un desastre el procés independentista a Catalunya. “El PC pot servir per fer despertar la participació de la ciutadania en política, però no és admissible utilitzar el sentiment identitari per aconseguir-ho, és molt perillós, no és pot permetre establir fronteres com volen els processos identitaris, això no pot formar part d’un procés constituent”, sentencia Monedero.

Redacció
Redacció 28/11/2014

Quin sentit té que PC vagi a les eleccions amb Podemos/Guanyem que consideren el moviment de Forcades tant sols identitari?

Escoltant aquest cinc minuts de vídeo d’entrevista a Juan Carles Monedero és suficient per no entendre els motius del PC d’anar a les eleccions amb Podemos/Guayem, ni tant sols des de la bondat cristiana és acceptable aquesta decisió. El moviment de Pablo Iglesias no té cap interès en desenvolupar el dret a decidir dels catalans, en tot cas el dret a l’autodeterminació dels pobles tant sols el reconeixen per països fora de l’àmbit europeu, com el Sàhara o Palestina, però mai en el cas català.

Desemmascarem Podemos/Guanyem

Monedero assimila el mateix discurs de Albert Rivera, Sánchez Camacho o el mateix Pedro Sánchez. “El Procés Constituent és un moviment totalment indentitari” per dir a continuació “que vol la independència de Catalunya i això seria un desastre, portem més de 500 anys de mestissatge i no podem posar una frontera on no existeix cap diferència real”.

Monedero disfressa el discurs culpant als governants espanyols de la democràcia de ser intransigents amb Catalunya i acusen a PC d’aprofitar això per créixer com a moviment, però el dirigent de Podemos no es pot estar d’utilitzar els arguments clàssics del nacionalisme espanyol, “a Catalunya la gent s’autoenganya, el que és dolent és espanyol i lo que es bo és català, com si els Mossos que acaben de matar a cops a una persona no fossin catalans” per a continuació afegir, “No tolero la gran mentida que Espanya subjuga a Catalunya. Solament en casos de colonització és acceptable una esquerra nacionalista, i aquest no és el cas d’Espanya.”

Li recomanem a Teresa Forcades i als membres del PC que mirin aquests cinc minuts de vídeo

Recordem que el vídeo és de novembre de 2013, de fa un any, en definitiva els de Podemos/Guanyem no enganyen, una altre cosa ésque el fervor mediàtic amagui els veritables pensaments cara el procés independentista català. Al final serà veritat que Podemso/Guanyem és la principal arma d’Espanya per rebentar el procés.

Relacionats