La Monarquia al jutjat: condemnar Urdangarin per salvar Felipe La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

La Monarquia al jutjat: condemnar Urdangarin per salvar Felipe

El cas Urdangarin ha estat un terratrèmol per la monarquia i ha fet trontollar els ciments de l’estat, tant pels imports com per la quantitat d’administracions i empreses de primera magnitud que han aportat diners al cas. Com ja vam explicar, sense els Països Catalans no tindríem cas Urdangarin, a les Illes i al País Valencià han estat les administracions públiques i des del Principat importants empreses privades han aportat milers d’euros.

Redacció
Redacció 25/02/2012

La llista és significativa i parlar per si sola.  Ara toca condemnar Urdangarin, ni que sigui mínimament, perquè d’aquesta manera tots aquells que voluntàriament o per interessos obscurs van aportar diners a les empreses i fundacions d’Iñaki Urdangarin gaudiran d’una penitencia expiatòria. Estem parlant de xifres considerables i en la majoria de casos per documents sense cap mena de valor.

La trama catalana del cas Urdangarin: ESADE i la Fundació Príncep de Girona
ESADE ha estat una peça fonamental  per poder entendre el cas, no és solament el soci d’Urdangarin, Diego Torres – fet a la famosa escola de negocis- és tota una trama de gent relacionada amb ESADE, amb la monarquia, i amb ”empreses”  amb una filosofia encarada a guanyar diners fàcils i sense grans esforços. Fins i tot el secretari general d’ESADE Marcel Planelles ha hagut de declarar com a testimoni per les aportacions dineràries fetes a Urdangarin. 

La Fundació Princep de Girona (FPdG) forma part una fundació nascuda amb la pretensió de mostrar una monarquia amable en un territori que es pot considerat hostil. La generositat de molts patrons de la fundació, vers els negocis d’Urdangarín, amb aportacions dineràries importants, posen en evidència la llarga ma d’Urdangarín a la FPdG. El fet porta camí de deixar al descobert les interioritats d’aquesta fundació que compta amb un pressupost anual superior als dos milions d’euros.
 
De l’amistat i complicitat a la ràbia més ferotge
No és pot entendre la corrupció a les Illes, al País Valencia i el cas Urdangarin sense comptar amb les complicitats mediàtiques amb els governs del Partit Popular. Aquests governs van comptar amb l’explícit suport de diferents mitjans de comunicació -encapçalats pel diari El Mundo- que van donar carta de simpatia i van tapar els sospitosos contactes entre les parts durant molt de temps.

Ha estat precisament El Mundo qui ha donat el tret de sortida per acabar amb Urdangarin, amb una missió que intenta deixar al marge a la monarquia i, sobretot, a l’hereu de la corona.

Quina credibilitat ha de merèixer un diari com El Mundo que exigeix que Urdangarín no entri al jutjat amb cotxe i resulta que el seu màxim exponent- PJ Ramírez,- i la seva companya, van tenir aquest privilegi que semblava destinat tant sols a reis.

Relacionats