Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La ministra d’Exteriors austríaca dona suport a la independència de Catalunya

Redacció | La ministra d'Exteriors austríaca, Karin Kneissl, ha mostrat la seva simpatía amb la independència de Catalunya. En declaracions fa pocs dies, Kneissl demanava que es respectessin els resultats del 21-D i afirmava que “la qüestió és saber com es pot fer per resoldre aquest impàs”.

Redacció
Redacció 23/12/2017
La nova ministra, que va prendre possessió del càrrec el passat 18 de desembre, ha recordat, en una entrevista al diari austríac Die Presse i recollida per El Nacional, que “els mapes canvien constantment”. En aquest sentit, ha destacat la importància de les regions “històricament evolucionades”, fent referència a Catalunya. 
 
D'altra banda, ha fet una crida a Madrid a “pensar en tots els escenaris” i no tancar-se en una sola solució. També ha afirmat que aquests processos sempre s'han produït a la història d'Europa, i ha cridat els polítics a analitzar la història i les relacions internacionals “des d'un punt de vista més ampli”.
 
Tal com apunta el digital El Nacional, sembla que Kneissl, antiga diplomàtica, especialista en el Pròxim Orient, dona suport a la independència de Catalunya des de 2012.