Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

La metàfora de la bandera del TSJC símbol que la democràcia espanyola està de dol

Guifré Jordan @enGuifreEls manifestants que han arribat a primera hora del matí a les portes del TSJC ja han observat un detall singular a la part superior de l’edifici judicial: de les tres banderes que hi onegen normalment, hi havia una que semblava estar a mig pal en senyal de dol. Era una metàfora que la democràcia espanyola està de dol pel judici contra les urnes del 9N que se celebra avui? 

Redacció
Redacció 06/02/2017

El vent ha desfixat parcialment la 'rojigualda'

La bandera espanyola estava mig abatuda, desfixada d’un extrem del pal que la subjecta a causa del fort vent que bufava a l’alba. Al costat de la senyera i la bandera de la Unió Europea, fermes com de costum, la imatge de la ‘rojigualda’ penjant d’un fil ha esdevingut una de les anècdotes del dia més comentades al passeig Lluís Companys de Barcelona.

La bandera espanyola ha esdevingut un dels entreteniments 
 
De fet, la circumstància s’ha convertit en un dels punts d’interès de les desenes de milers de ciutadans que encara eren davant del TSJC una hora després que Mas, Ortega i Rigau entressin a l’edifici. Pels volts de dos quarts d’onze, uns operaris han retirat per complet la bandera espanyola, cosa que ha estat rebuda amb una sonora aclamació del carrer. Uns minuts més tard, però, –i després d’un intent fallit–, els mateixos treballadors han pogut recol·locar-la en la seva posició habitual, al mateix nivell que la catalana i l’europea, amb l’escridassada pertinent dels manifestants.

El tribunal ha 'recuperat' l'espanyolitat quan ha començat el judici
 
Mentre la bandera espanyola tornava a recuperar la compostura, des de la megafonia del carrer, connectada a Catalunya Ràdio, ja se sentien els primers compassos del judici i els primers instants de la declaració d’Artur Mas. Després que el TSJC es convertís en ‘independent’ d’Espanya durant les hores que ha durat la concentració a favor de Mas, Ortega i Rigau, el tribunal ha recuperat l'espanyolitat que li ha atorgat la 'rojigualda' quan ha començat el judici. La pregunta està servida: serà l'última vegada que la bandera espanyola es retira del TSJC? 

Relacionats