Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La Mesa resol el conflicte de les comissions amb el repartiment de 13 representacions per SI i 9 per Ciutadans

Després que els dos partits que conformen el grup mixt no es posessin d’acord amb el repartiment de comissions, la Mesa del Parlament ha conclòs aquest dimecres que Solidaritat Catalana per la independència estarà representada en 13 mentre que Ciutadans ho farà en 9. El Parlament assenyala en un comunicat que el màxim òrgan de la cambra ha fet una distribució proporcional aplicant la regla d’Hondt. La cambra indicat que el resultat és idèntic que si s’apliqués un repartiment per majors restes. Si els dos subgrups no acorden el contrari, l’adscripció a les comissions s’ha de modificar el 2013 per garantir la rotació de tots dos subgrups a totes les comissions. D’altra banda, la Mesa també ha decidit que el líder de Solidaritat, Joan Laporta, farà sis preguntes al president de la Generalitat, Artur Mas, en aquest període de sessions al Parlament, mentre que el president de Ciutadans, Albert Rivera, intervindrà en quatre ocasions en les sessions de control al president.

Redacció
Redacció 03/02/2011

Així mateix, la Mesa ha desestimat la proposta del parlamentari de Solidaritat Uriel Bertran perquè el grup mixt tingués un representant a la Junta de Portaveus a més del que ja té cadascun dels dos subgrups a cada comissió. La Mesa ha argumentat la negativa manifestant que l’article 27 del reglament del Parlament estableix que a les juntes de portaveus hi poden assistir un màxim de dos diputats per grup.

De fet, Solidaritat va avisar aquest dimarts a la Mesa del Parlament que ‘si impedia l’accés a la Junta de Portaveus’ d’Uriel Bertran com a portaveu del grup mixt i ‘impedia l’exercici dels seus drets i obligacions’ com a portaveu del grup mixt recorrerien les decisions de la Mesa i de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, davant del Tribunal Constitucional. El parlamentari del Solidaritat Alfons López Tena va assegurar que aquesta és una situació ‘molt greu de bloqueig dels drets democràtics dels diputats i dels grups parlamentaris’.