Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

La marxa independentista dels Deu Mil a Ginebra comença a caminar

Després de l’èxit de la marxa dels 10.000 a Brussel·les, els organitzadors preparen una manifestació similar a Ginebra, en aquesta ocasió per lliurar als representants de l’ONU un manifest en favor de l’Estat català. La iniciativa dels 10Mil en Xarxa per l’Autodeterminació ja compta amb els permisos de les autoritats suïsses i té la logística a punt per la segona gran manifestació a Europa a favor de la independència. El proper 7 d’abril es presentarà la campanya, en un acte unitari amb les principals plataformes sobiranistes.

Redacció
Redacció 02/04/2010

La voluntat de la passejada per Ginebra és lliurar a les autoritats de les Nacions Unides un manifest en suport de les llibertats plenes de Catalunya i els catalans davant la seu de l’organització. La campanya que s’inicia aquest dimecres explicarà als catalans interessats a assistir a la marxa les diferents alternatives per arribar a Ginebra.

Diverses plataformes i entitats ja donen suport a aquesta segona manifestació: 10 Mil en Xarxa per l’Autodeterminació, Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Justícia, Decidim.cat, Consulta Nacional sobre la Independència, Acte de Sobirania, Plataforma per la Sobirania, Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, Gent de la Terra, Fundació Societat i Cultura, Catalunya Acció, Coordinadora d’Associacions per la Llengua, Cercle Català de Negocis, CIEMEN, Consell dels Cent, Suma Independència, Associació de Confiscats pel Franquisme.

En l’acte hi intervindran personalitats de la societat catalana, com l’eurodiputat Oriol Junqueras, Enric Canela de 10Mil en Xarxa, l’actriu Montserrat Carulla, el periodista Enric Calpena, l’actor Mingu Ràfols, l’escriptor Màrius Serra, el naturalista Martí Boada, l’escriptor Matthew Tree, l’actor Quim Masferrer, el filòleg Toni Strubell, el locutor Llucià Ferrer, Santi Carulla, l’actor Carles Flavià, el director de cinema Conrad Son, Jordi Martínez, Montserrat Trepat (del secretariat de la CAL), la periodista Silvia Soler, el músic Francesc Ribera-Titot-, la cantant Núria Inglés, en un acte conduït per Gerard Sesé.

Relacionats