Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La marca Catalan! Books i 49 editorials catalanes seran a la fira del llibre de Londres

La marca Catalan! Books, impulsada per l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), i 49 editorials catalanes participaran a la pròxima edició de la fira del llibre londinenca, London Book Fair, que es farà del 14 al 16 d’abril. A l’estand Catalan! Books s’hi allotjaran 25 d’aquestes empreses d’edició. Per donar més visibilitat a la indústria catalana, l’ICIC ha editat el directori ‘Catalan Publishers at the London Book Fair 2008’, que inclou informació sobre les empreses assistents i una anàlisi detallada del sector editorial a Catalunya. Per altra banda, un estand propi també agruparà els participants catalans de la fira de Jazz de Bremen, el mercat més important d’aquest estil musical d’Europa.

Redacció
Redacció 14/04/2008

La London Book Fair es dedica exclusivament al públic professional, sobretot editorials i agents literaris i, en menor mesura, escriptors i agències traductores. La fira destaca per una àmplia i variada oferta d’activitats com un mercat de drets d’autor literaris, televisius i cinematogràfics; seminaris i esdeveniments d’interès culturals com ara entregues de premis.

L’entorn firal acull durant tres dies uns 770 estands amb empreses de tot el món. La London Book Fair va rebre l’any passat més de 37.000 visitants i prop de dos mil empreses hi van participar.

Jazz català a la Jazzahead de Bremen

Per altra banda i per primer cop en la història de la fira Jazzahead, el certamen especialitzat en aquest gènere que es farà a la ciutat alemanya de Bremen entre el 17 i el 20 d’abril, un estand Catalan! Music acollirà tots els professionals catalans inscrits.

A l’estand català, creat per l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC), hi participaran una quinzena de professionals de nou empreses i entitats catalanes, que són discogràfiques, promotores, festivals, associacions i premsa especialitzada. L’actuació de l’ICIC en suport del jazz es completarà amb l’edició del catàleg ‘Jazz in Catalonia’, que inclou les dades de contacte de gairebé 150 empreses i entitats del sector.

En total, en la última edició de Jazzahead van participar gairebé 4.000 professionals, xifra que certifica que és el mercat més important del calendari musical europeu per als músics, les discogràfiques i altres empreses especialitzades en jazz d’arreu d’Europa.