Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La Marató de TV3 recapta més de 6 milions d’euros fins al moment d’acomiadar el programa

La seva setzena edició de La Marató de TV3 ha recaptat, fins al moment de tancar el programa a la una de la matinada d’aquest dilluns, 6.031.309 euros. Una xifra però que continuarà creixent els propers dies ja que la recaptació de donatius segueix oberta fins el 31 de gener. Aquests diners, quantitat molt superior als 5.609.000 que van pujar al marcador de l’anterior edició del programa de Televisió de Catalunya, es destinaran a finançar projectes de recerca biomèdica sobre les malalties cardiovasculars.

Redacció 17/12/2007

Aquesta és la xifra provisional de donatius que el conductor del programa, Miquel Calçada, va donar a la una i cinc minuts de la matinada quan acomiadava aquesta edició de La Marató de TV3 després de 13 hores de durada. El programa es va engegar a les dotze del migdia des del plató 1 de Sant Joan Despí i al llarg de tot el dia va estar informant, sensibilitzant i entretenint al telespectador alhora de mostrava amb testimonis i professionals de la medicina la realitat de les malalties cardiovasculars i de la gent que les pateix i la importància de fer recerca i investigació per curar aquestes malalties.

Enguany, el programa també ha incorporat algunes novetats com el marcador dinàmic instal•lat en un extrem de la pantalla que ha anat actualitzant la quantitat recaptada al ritme de l’arribada dels donatius. A banda, el programa ha acollit també actuacions en directe de diversos artistes que han participat en el Disc de La Marató i ha reflectit també, a través d’entrevistes i imatges, algunes de les més de 800 activitats populars celebrades arreu de Catalunya per donar suport a La Marató. Aquest any, l’activitat central ha aconseguit reunir més d’un miler de persones al monestir de Poblet, tot formant un mosaic humà i dinàmic en forma de cor gegantí amb el nom i el telèfon de La Marató.

Paral•lelament, tot un equip de presentadors i periodistes s’han encarregat de conduir les connexions i entrevistes fetes des de les sis seus telefòniques habilitades per a la recepció dels donatius al Palau Sant Jordi de Barcelona, al Plató 4 de TVC a Sant Joan Despí, a la Fira de Girona, a la Universitat de Lleida, al Port de Tarragona i enguany, com a novetat, com a seu itinerant, al Teatre Kursaal de Manresa.

El resultat obtingut en aquesta nova edició permet afirmar que La Marató de TV3 ha assolit, de nou, el seu doble objectiu: sensibilitzar la població catalana envers unes malalties que afecten milers de persones i de les quals se’n desconeix el seu guariment i, d’altra banda, poder incidir directament en la recerca biomèdica amb el finançament de projectes sobre les malalties cardiovasculars.

A partir de la segona quinzena de gener del 2008, la Fundació La Marató de TV3 anunciarà la convocatòria pública per a la presentació de projectes d’investigació biomèdica sobre les malalties cardiovasculars. La data concreta s’anunciarà a través dels mitjans de comunicació i del web.