Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La Marató de Barcelona bat el rècord de participació a deu dies del tancament de les inscripcions

Els organitzadors de la Marató de Barcelona que es disputarà el 2 de març han fet pública aquest dijous la xifra d’inscrits a la cursa que, quan encara falten deu dies perquè es tanqui el període d’inscripcions, se situa en 7.914. Aquesta xifra supera els 7.500 de l’edició del 2007 i suposa un rècord a la història de la prova que atesa la tendència pot arribar a 8.500. La xifra s’ha donat a conèixer durant la presentació de la Marató de Barcelona 2008 al Museu Olímpic de Barcelona per parts del delegat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober; el conseller delegat de l’empresa coordinadora de la prova ‘RPM Racing’, Joan Porcar; i el director tècnic de la cursa, Bep Solé.

Redacció 08/02/2008

Pere Alcober, ha explicat que la cursa va ser renovada ara fa tres anys, i des d’aleshores l’organització s’ha esforçat perquè es convertís en ‘una prova referent a la ciutat’. Segons Alcober, els esforços fets des de l’Ajuntament són perquè cada vegada més la Marató signifiqui ‘nivell i marca’ però també es visqui una ‘prova de ciutat, popular, i que congregui a molta gent’. En aquest sentit, ha afegit Joan Porcar, conseller delegat de ‘RPM Racing’, la Marató de Barcelona és, com la resta de maratons de les grans capitals, una ‘icona de referència’.

Per altra banda, Bep Solé, director tècnic de la cursa, considera que la rellevància de la marató barcelonina és tal que, malgrat la forta projecció internacional que aquesta té, ‘també és la Marató de Catalunya’, ja que s’ha fet un esforç perquè ‘l’atleta català s’hi senti identificat’.