Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La locomotora que prova el TGV ja ha arribat a quatre quilòmetres de Barcelona

Un Talgo BT Dièsel, que està fent proves en la línea del TGV cap a Barcelona, ha arribat aquest divendres al migdia a només quatre quilòmetres de la ciutat, concretament a la zona de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat . Segons ha informat Adif, la màquina està fent comprovacions tècniques pel que fa a l’ample de la via, que ha d’adoptar les mides d’ample internacional; si aquesta via està alineada, així com l’estabilitat de la plataforma. És la primera vegada que una màquina locomotora està tan a prop de Barcelona. Fins ara, les proves havien arribat al Prat de Llobregat i també Sant Joan Despí. Precisament, el Talgo BT d’aquest divendres és el mateix que va arribar a aquest municipi el passat 8 de maig.

Redacció
Redacció 04/01/2008

Amb una gran presència de mitjans gràfics, la màquina ha arribat fins a la seva destinació provisional pocs minuts després de dos quarts de dotze del migdia. Al cap de 15 minuts, i després de les comprovacions fetes per operaris, el Talgo BT ha tornat des de la direcció d’on venia. Fins al moment, s’han recorregut en període de proves un total de 17.000 quilòmetres, entre el camp de Tarragona i el Prat de Llobregat, amb l’objectiu de garantir la seguretat i bon funcionament de la línea del TGV.

El punt on ha arribat aquest divendres la màquina locomotora es troba situat a 200 metres de l’entrada del túnel del Gornal, lloc on el passat 20 d’octubre van aparèixer uns esvorancs que van obligar a suprimir la línea C2 sud de rodalies així com la circulació de combois dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).