Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Lluna de València

Què hi faltava a València per convertir la capital del Túria en la meca mundial de l’especulació immobiliària, en el paradís de la corrupció urbanística? Molt fàcil: una illa artificial! […]

Redacció
Redacció 19/11/2007

Què hi faltava a València per convertir la capital del Túria en la meca mundial de l’especulació immobiliària, en el paradís de la corrupció urbanística?

Molt fàcil: una illa artificial!

Doncs sí, volen crear una illa artificial. El Grup immobiliari Redis 6 aixecaria, a un quilòmetre mar endins de la Malva-rosa, l’illa ‘Lluna’ de València, imitant les construïdes a Dubai. Segons l’empresa, l’illa tindria un diàmetre d’un quilòmetre i 1,8 km2 de superfície. L’illa estaria unida per una carretera i seria una prolongació de la marina actual, amb una vocació clarament turística.

Els promotors ho tenen clar, si no s’engresca al govern valencià no hi ha projecte, per això faran tot el possible perquè hi hagi voluntat política i tiri endavant un projecte tan faraònic. El projecte, que es donarà a conèixer amb profunditat aquests dies, apareix pocs mesos abans d’eleccions, en una pilotada semblant a la d’Ecclestone i la Fórmula 1.

Només a Dubai, un país inflat de calers per les vendes d’hidrocarburs, s’havia plantejat fins ara un projecte colossal d’aquesta envergadura, amb uns costos de molts milions d’euros. De fet allí n’hi ha dues, el projecte The World i les illes palmera, visibles des de Google Maps.

Però sembla que València, per les seves particulars condicions, no vol ser menys que la capital dels Emirats Àrabs Units…