Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La llotja de l’Uni Girona esdevé en un exemple d’èxit de la resistència de la República catalana

Gerard Sesé @gerardsese | Gestos plausibles i no mots eteris. Actuacions contundents i coherents amb el mandat de l'1 d'octubre en comptes de fer marejar la perdiu. Així es podria definir el que ha passat a la llotja de Fontajau, quan l'equip femení amb més pes de Girona, l'Uni Girona, jugava un partit ahir. Les autoritats municipals van aconseguir que el subdelegat del Gobierno marxés i no es quedés a veure el partit. Així ho van aconseguir:

Redacció
Redacció 13/01/2018
Fermesa i coherència per defensar la República. Això és el que van demostrar ahir les autoritats municipals de Girona i Salt. Pot ser un gest simbòlic però carregat de força en l'actual context: el subdelegat del govern espanyol a Girona, José Manuel Sánchez-Bustamante, va marxar de Fontajau sense arribar a seure al seient que l'Spar Citylift Girona li tenia reservat a la llotja.
 
Això és el que va passar segons narra el diari de Girona: Sánchez-Bustamante va arribar uns minuts tard al partit, quan ja havia començat a botar la pilota. Els puntuals havien ocupat ja la primera fila de la llotja: hi havia l'alcaldessa Marta Madrenas i la regidora d'Esports Isabel Muradàs a més del representant territorial d'Esports Pep Pujols i l'alcalde de Salt Jordi Viñas. Tots quatre haurien avisat a les autoritats espanyoles que si el subdelegat feia acte de presència a la grada 'VIP', abandonarien els seus llocs deixant-lo sol. El motiu seria fer pública i evident la protesta per l'actuació policial de l'1 d'octubre.
 
Després de vacil·lar uns moments i comentar la situació amb responsables del club, Sánchez-Bustamante va prendre una decisió que pot obrir un camí en l'actuació de les autoritats en aquest país: va decidir marxar per evitar la imatge del boicot avisant que faria un “informe” del que havia passat.