Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Llei d’avaluació ambiental passa el seu primer tràmit parlamentari sense esmenes a la totalitat

|

- Publicitat -

‘Avui ningú qüestiona que el patrimoni històric s’ha de preservar, integrar i restaurar, en canvi el patrimoni ambiental no té encara la mateixa consideració’, ha declarat.

Segons el conseller, servirà per ‘considerar les alternatives de pla i de programa que produeixen menys efectes negatius ambientalment i també aporten solucions per millorar les actuals condicions’. En aquest sentit, ha declarat que es buscarà assolir ‘objectius de futur’. Els representants del tripartit també han defensat la importància i la necessitat de la normativa.

Publicitat

De fet, el projecte té per objecte garantir, mitjançant l’avaluació ambiental, la integració dels valors i els criteris ambientals en la preparació, l’aprovació i el seguiment dels plans i programes que aproven la Generalitat, els ens locals i el Parlament i que poden tenir repercussions sobre el medi ambient. Per aconseguir-ho, el projecte propicia una avaluació continuada dels diversos actors públics i privats que intervenen en l’elaboració i aprovació dels plans i programes. La norma dóna compliment a la directiva europea sobre avaluació dels efectes que determinats plans i programes poden tenir sobre el medi ambient.

El parlamentari de CiU Ramon Espadaler ha començat la seva intervenció destacant que aquesta ‘és una llei important i un pas endavant per la preservació del medi ambient i de la sostenibilitat’. Espadaler ha manifestat que ‘la norma hauria de ser un pas endavant important en la preservació del medi ambient i en la cultura de la prevenció’. ‘La llei no hauria de ser de cap manera un allargament gratuït dels terminis de tramitació dels plans o programes’, ha afegit.

El parlamentari del PP de Catalunya Santi Rodríguez ha apuntat que el projecte ‘dóna resposta a un manament de la UE i a la creixent sensibilitat ambiental’. En la mateixa línia que ho ha fet Espadaler, ha indicat que la seva formació intentarà a través de les esmenes assegurar que no es produeixin retards en la tramitació. Mentre, el diputat i president de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet èmfasi en que les seves esmenes aniran destinades a evitar un excés de burocràcia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut