Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La llarga ombra de Duran

Josep Antoni Duran i Lleida no està disposat a que sectors crítics amb la formació que ell presideix, Unió Democràtica, formin part de l’executiu d’Artur Mas. Així, aquesta setmana s’han […]

Redacció
Redacció 02/02/2011

Josep Antoni Duran i Lleida no està disposat a que sectors crítics amb la formació que ell presideix, Unió Democràtica, formin part de l’executiu d’Artur Mas. Així, aquesta setmana s’han conegut els vetos que, segons el diari ARA, ha realitzat el polític socialcristià contra el president del diari digital i col·lectiu díscol d’Unió El Matí, Carles Puigdomènech, i el seu director, Joan Capdevila, que segons aquestes informacions estaven avalats per CDC per formar part del govern de CiU. Les voluntats de Duran van ser esbombades per l’empresari Vicenç Pedret, que en un article al mateix digital denunciava que el líder d’Unió mostrava una actitud ‘visceral, obsessiva, irracional, i amb clars símptomes de mania persecutòria’, envers alguns dels col·laboradors del diari, vinculat al corrent crític del partit fundat l’any 1931 per Carrasco i Formiguera. L’empresari acusa també al polític d’Alcampell de tenir una ‘ànima negra, obsessiva, tirànica i poruga’ alhora que denuncia que el líder d’Unió porta anys barrant el pas a militants d’UCD crítics amb la seva gestió.

L’escrit de Pedret no ha quedat sense resposta i el mateix dia de publicació, el text va desaparèixer de la xarxa degut a un atac informàtic desconegut però que des de El Matí vinculen implícitament a aquests fets. Ara l’article es pot tornar a llegir al digital on també s’hi ha publicat un comunicat lamentant els atacs informàtics que pateixen periòdicament. L’ombra de Duran és allargada, segons El Matí, i amb aquest estret control del partit porta tres dècades al capdavant del darrer representant de la democràcia cristiana en àrees de responsabilitat i incidència del sud d’Europa.