Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La literatura catalana, convidada d’honor al Mercat de la Poesia de París el 2010

|

- Publicitat -

‘En aquests moments, tenim una relació més fluïda amb les editorials a l’hora de parlar de traduccions’, es va felicitar Bargalló sobre la creació aquest any d’una delegació a París de l’Institut Ramon Llull, la primera a l’estranger de l’entitat. ‘El seu altre objectiu era la coordinació de les universitats franceses amb el professorat de català”, va afegir el director de l’institut sobre la feina del delegat a París, Raül Martínez, ex lector de català.

Bargalló va explicar que, després d’haver obert també una delegació del Llull a Berlin, el gener se n’han d’obrir dues més a Londres i Nova York. En el primer cas, estarà allotjada a la delegació del govern de la Generalitat que ja existeix a la capital britànica i, en el cas d’Estats Units, es farà abans fins i tot de disposar de delegació pròpia. Durant el 2010, també es preveu posar-ne en marxa a les ciutats de Mèxic i Buenos Aires.

Publicitat

El cap de l’àrea d’Humanitats i Ciència del Llull, Carles Torner, va precisar que, recentment, s’han traduït al francès llibres de poesia d’Antoni Clapés, Narcís Comadira i Àlex Susanna. L’última antologia catalana en aquest idioma es remunta al 2005, publicada per l’editorial nord-americana Écrits de Forges, al Quebec.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut