Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Legión desafía l’Ajuntament de l’Hospitalet

Sembla mentira però les reminiscències del folklore espanyol més caspós encara es fan sentir a Catalunya tal com ja us vam explicar en aquesta notícia. Finalment, així ha passat a l'Hospitalet de Llobregat. El consistori ha prohibit la presència de la Legión Española a les processons de la ciutat. En un acte de desafiament, la parròquia de la Immaculada Concepció ha organitzat una manifestació amb forma de processó. Critiquen que la prohibició és més pròpia d'altres temps. Segurament no s'han mirat al mirall.

Redacció
Redacció 25/03/2016
El Crist de la bona mort és el seu referent

Un grapat de persones han sortit al carrer aquest Dijous Sant a l'Hospitalet de Llobregat per defensar que els legionaris participin a la Setmana Santa. Davant la prohibició de l'Ajuntament a la parròquia de la Immaculada Concepció per a què organitzi una processó amb la participació dels veterans de la Legión, el rector Custodio Ballester ha optat per convocar una manifestació que, a efectes pràctics, ha tingut finalment format de processó. Ballester ha definit com una “injustícia” el fet que no els permetin oficialment treure un pas de Setmana Santa, i ha assegurat que la manifestació és una manera de defensar la “llibertat ideològica”. El rector ha remarcat que els legionaris “són gent que s'ha jugat la vida” i ha demanat respecte per la seva “fe”, assegurant que “el Crist de la bona mort és el seu referent”.

Una processó encoberta

Gent de totes les edats, molts d'ells lluint símbols i banderes espanyoles, s'han reunit aquest, oficialment, per dur a terme una manifestació religiosa que en realitat ha estat una processó, desafiant al govern local.

Qui forma part del passat?
 

Custodio Ballester ha lamentat que l'Hospitalet no pugui acollir els legionaris com ho fan altres ciutats espanyoles, com Almeria, Màlaga o Còrdova, i ha acusat l'alcaldessa, Núria Marín, de dictar “imposicions que transporten a temps molt antics”. Pel rector, cal respectar les processons dels legionaris perquè “són gent que s'han estat jugant la vida”, i ha destacat que ara “porten el Crist de la bona mort amb glòria, honor i respecte”.
 
Altres pobles també ho han prohibit

El president dels veterans legionaris ha assegurat que “no té nom” la prohibició que han patit a diversos municipis –a part de l'Hospitalet també hi ha el cas de Palafolls i Sant Pere de Ribes. “Som un col·lectiu normal i corrent, només demostrem la nostra fe”, ha conclòs.