Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La justícia espanyola, incrèdula

|

- Publicitat -

La justícia espanyola acaba de denegar l’asil polític a una jove immigrant de Camerun que va arribar a l’Estat espanyol al juliol del 2007 en pastera procedent del Marroc. La jove va sortir de Camerun després de sofrir la persecució del Govern del seu país i de la seva pròpia família, que la va denunciar, per la seva condició sexual.

Durant la seva fugida de Camerun, la seva parella va morir al tractar de creuar l’estret des de Marroc i la jove va haver de prostituir-se al nord africà per a poder pagar-se el viatge en pastera. A l’arribar embarassada a les costes espanyoles, el jutge instructor considera que la seva versió és ‘inversemblant’ amb la seva condició sexual.

Publicitat

‘Quan vaig arribar a l’Estat espanyol vaig explicar la meva situació i condició sexual i em van aconsellar sol·licitar asil polític perquè aquí l’homosexualitat no està perseguida, però me l’han denegat i tot el que dic és cert’, va manifestar la jove ingènua sobre l’Estat que es pensava que l’acolliria.

El jutge instructor va denegar l’admissió a tràmit de la seva petició d’asil perquè no va considerar demostrada la persecució soferta per la seva orientació sexual, arribant a definir com ‘inversemblant i incompatible’ la seva versió amb el seu estat de bona esperança després d’exercir la prostitució.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut