Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La junta de Reagrupament al Baix Camp planta Carretero i se suma a Solidaritat Catalana

La junta directiva de Reagrupament al Baix Camp dimiteix per desavinences amb la direcció del partit i s’adhereix Solidaritat Catalana. En un comunicat emès, els responsables de la formació al Baix Camp critiquen durament les actituds de la direcció de Reagrupament titllant-la de poc democràtica, incoherent i poc transparent. Els signants d’aquest comunicat defensen la unió de totes les forces independentistes per concórrer juntes a les eleccions, fet que, segons diuen, la direcció del partit de Carretero no té capacitat per fer-ho. La junta sortint s’aplega ‘al cent per cent’ al manifest del Senat dels Notables promogut per Heribert Barrera, Agustí Bassols, Joan Blanc, Moisès Broggi i Oriol Domènech, que ha desembocat en la creació de SI, una nova coalició independentista.

Redacció
Redacció 29/07/2010

La junta directiva de Reagrupament al Baix Camp plega. Planta Carretero i s’aplega amb Joan Laporta i Solidaritat Catalana. Les nombroses desavinences amb la direcció del partit han fet prendre aquesta decisió que s’ha dut a terme després de l’’incompliment dels acords presos a la III Assemblea Nacional’ celebrada el passat 10 de juliol. En un comunicat emès, la junta del Baix Camp critica la direcció de Reagrupament per ser incapaç de bastir una candidatura independentista única i transversal, alhora que qualifica el partit de Carretero d’incoherent, poc democràtic i opac en el moment de realitzar les llistes per les properes eleccions.

Suport al Senat de Notables

La Junta sortint declara també que subscriu ‘al cent per cent’ el manifest del Senat dels Notables promogut per Heribert Barrera, Agustí Bassols, Joan Blanc, Moisès Broggi i Oriol Domènech, ja que considera indispensable per a la supervivència de Catalunya com a nació que, en el termini més breu possible, ‘es constitueixi pacíficament, per via de referèndum, en un Estat independent integrat directament a la Unió Europea’. El manifest del Senat ha desembocat en la creació de SI, una altra coalició independentista que es presentarà a les properes eleccions.