Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La jove catalana malalta de leucèmia troba donant per Internet

Ara fa un mes, la família de la jove de Montblanc va crear un portal a Internet on es pot trobar informació sobre la malaltia i les donacions i on es podia posar en contacte amb ells. Gràcies a aquesta campanya, la jove ha trobat un cordó umbilical compatible que li permetrà sotmetre’s a un trasplantament de medul·la òssia el 10 de juliol a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Aquest fet posa de manifest que Internet és una eina cada cop més vital.

Redacció 04/07/2007

Una noia de 16 anys de Montblanc (Conca de Barberà) i la seva família van iniciar una campanya a Internet per trobar un donant de medul·la òssia per a la jove, que des de fa quatre anys pateix leucèmia. directe!cat us en va parlar just ara fa un mes. Des del portal web que han creat, han demanat a tots els possibles donants que vagin a un banc de sang a fer-se una prova de compatibilitat.

Doncs, passats trenta dies, ja han trobat un donant gràcies a aquesta campanya iniciada a Internet. La jove ha trobat un cordó umbilical compatible que li permetrà sotmetre’s a un trasplantament de medul·la òssia el 10 de juliol a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

La família de la noia que pateix leucèmia des de fa quatre anys ha comunicat que seguirà amb la campanya de crida tot i tenir un donant, ja que “fins que no es faci efectiu aquest trasplantament hi ha l’esperança de trobar un donant adult compatible amb ella”. Segons ha assenyalat, el trasplantament per a una persona de 16 anys que prové d’un cordó és “molt arriscat”, ja que “hi ha poques possibilitats que la medul·la es regeneri fàcilment perquè el cordó en si té poca quantitat de cèl·lules mare”, a diferència dels donants adults. També seguiran amb el projecte per poder ajudar més gent necessitada mitjançant aquest revolucionari mètode a la xarxa.