Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La JNC renova direcció en el congrés d’aquest cap de setmana

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) celebrarà aquest cap de setmana el seu XVè Congrés, que se celebrarà al Prat de Llobregat, i on hi haurà renovació de la direcció. L’únic candidat a president de les joventuts de CDC és Gerard Figueras, que substituirà Jordi Cuminal al capdavant de la JNC, que juntament amb altres dirigents, com Marc Pifarré i Albert Batalla, abandonen l’organització per haver arribat a l’edat màxima de militància. David Font serà el candidat a la vicepresidència de la JNC.

El lema del congrés serà ‘La joventut decisiva’. Una de les apostes que es faran al congrés des del punt de vista programàtic serà el respecte pel medi ambient.

Redacció
Redacció 06/11/2008

En la presentació del congrés, Gerard Figueras ha remarcat el canvi generacional que es produirà durant el congrés. ‘Les noves generacions hem nascut en democràcia, ens hem format amb el sistema educatiu impulsat per Jordi Pujol i usem intensament les noves tecnologies’.

Durant el congrés es debatran tres ponències. Una de política, que porta per títol ‘Plenitud nacional per a l’estat propi’, una altra d’acció política i una tercera d’organització. Un dels objectius per als propers temps són ‘enfortir la JNC, amb més gent a totes les comarques i a tots els pobles, i que tots els joves coneguin la Joventut Nacionalista de Catalunya’.

Durant el congrés, també es constituirà una fundació vinculada a la JNC, que portarà per nom ‘Compromís, progrés i pàtria’. Els seus patrons seran els exsecretaris generals, expresidents i exsecretaris d’organització de la JNC. L’objectiu serà aprofundir en discurs i ser un punt de trobada.