Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La JNC i Unió de Joves s’uneixen per primer cop per animar els joves a votar CiU

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i Unió de Joves (UJ) han anunciat avui la creació de la Plataforma Jove pel Canvi-El Futur de Catalunya, ‘un espai de trobada que servirà perquè les dues organitzacions juvenils facin campanya juntes a favor de la candidatura de Convergència i Unió’ a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per la tardor.’ Aquesta és la primera vegada en què la JNC i UJ realitzaran campanya conjuntament, ja que fins ara sempre ho havien fet cadascuna per la seva banda.

Redacció
Redacció 28/05/2010

La nova plataforma vol aglutinar joves d’entre 16 i 30 anys ‘que vulguin apuntar-se al canvi que representa Artur Mas, siguin militants nostres o no’, ha explicat el president de la JNC, Gerard Figueras. El primer objectiu de la plataforma ‘és incentivar el vot de la gent jove, fent simpàtica i accessible la política, fent que els joves vegin que la política és necessària i imprescindible’, segons que ha apuntat Roger Montañola, secretari general d’UJ.

La plataforma, doncs, té l’objectiu d’incentivar el vot, però també generar debat i propostes sobre temes que afecten els joves com poden ser l’atur, l’emancipació o la precarietat laboral.

Segons Montañola, ‘avui ens trobem orfes amb una administració que no es dirigeix a nosaltres, que parla de temes que no ens afecten als joves sinó a altres sectors’. És davant d’aquesta situació que Figueras afirma que ‘tot i això els joves no som una generació disposada a ser mers observadors, volem i reclamem oportunitats per al futur’. I ha recordat que el vot jove és important ja que a Catalunya ‘som 2 milions’.